Nieuws

 

22 juni 2021

Nog geen reden tot grootse festiviteiten, maar enige trots is wel op zijn plaats. Vandaag is het 12,5 jaar geleden, dat Jan van Acquoy en Toon van den Aker, door middel van een Management Buy Out, de directie over de Schuurmans vennootschappen zijn gaan voeren. Beide heren zijn inmiddels al langdurig bij de organisatie betrokken (respectievelijk ruim 27 en ruim 32 jaar) en hebben zich opgewerkt van functies op de “werkvloer” naar de huidige directiefuncties. Onder de directievoering van Jan en Toon, zijn er bedrijfsactiviteiten toegevoegd en zijn de Schuurmans vennootschappen verder gegroeid als stabiele en betrouwbare afbouw partner.

 

4 juni 2021

Op 1 juli 2019, is Merel Bormans in dienst getreden bij de Schuurmans vennootschappen. Tot op heden, combineerde zij haar parttime baan met een voetbal carrière, in de Belgische Super League, bij Standard Luik. Inmiddels heeft Merel een contract getekend bij sc Heerenveen en zal voortaan in de Vrouwen Eredivisie spelen. Omdat het niet meer mogelijk is om haar parttime baan te blijven combineren met haar voetbal carrière, was het vandaag de laatste werkdag van Merel. Wij wensen Merel veel succes toe en zullen haar ontwikkeling met belangstelling blijven volgen.

 

7 mei 2021

Vorig jaar, is door Schuurmans Afbouwsystemen BV een Volvo FH 460pk 8×2 tridem vrachtwagen, voorzien van Effer autolaadkraan, in gebruik genomen.

Bas Truck Center uit Veghel heeft een film laten maken over deze bijzondere en multifunctionele truck welke, door Schuurmans Afbouwsystemen BV, wordt ingezet voor het horizontaal en verticaal transport van diverse afbouwmaterialen.

De makers van de film, zijn een dag mee op pad geweest met Mark, chauffeur en kraanmachinist van deze combinatie. Daarbij is onder ander gefilmd op het project Change (600 appartementen voor werkende jongeren) van BAM Wonen te Utrecht.

 

12 november 2020

Al vanaf het einde van de jaren 80 van de vorige eeuw, beschikt Schuurmans Afbouwsystemen BV over een vrachtauto met autolaadkraan. Na vier voorgangers, is vandaag een nieuwe Volvo FH460 vrachtauto opgeleverd. De 8+2 uitgevoerde Volvo is volledig lucht geveerd en voorzien van de nieuwste generatie Effer 685 Heavy Duty laadkraan.  Van de leveranciers, BAS Truck Center BV Veghel en  Kluytmans Service BV Tilburg, heeft Schuurmans Afbouwsystemen BV de ruimte gekregen om ruim 30 jaar kennis en ervaring in te brengen. Deze professionele samenwerking, waarin vakmanschap centraal stond, heeft geleid tot een combinatie waar Schuurmans Afbouwsystemen BV trots op is; zuiniger, sterker, efficiënter en tot in het kleinste detail uitgewerkt. Met deze “custom made” vrachtauto met autolaadkraan, kan Schuurmans Afbouwsystemen BV het verticaal en horizontaal transport van de materialen zelf blijven verzorgen en daarmee nog jarenlang een meerwaarde aan haar opdrachtgevers blijven bieden.

 

19 oktober 2020

Om vanaf het magazijn in Vught, materialen te vervoeren naar de projecten, zet Schuurmans Afbouwsystemen BV al jarenlang een Mercedes-Benz Sprinter in. Na bijna 10 jaar en 400.000 km was de Sprinter toe aan vervanging. Om aan wet- en regelgeving te kunnen blijven voldoen, is er voor gekozen om het afzet-systeem voor containers te laten vervallen en te kiezen voor een krachtige combinatie met een laadvermogen van meer dan 4.000 kg, namelijk: een Renault Master BE-Combi. Een combinatie die qua inzetbaarheid en kwaliteiten uitstekend past bij de bedrijfsslogan: betrouwbaar vakmanschap. Leverancier BAS Truck Center BV uit Veghel, heeft de Renault Master vandaag afgeleverd en de sleutels overhandigd aan de chauffeur: Hans de Wit.

 

1 april 2020

Het is vandaag 12,5 jaar geleden, dat Jan Hein Bergman, als aankomend werkvoorbereider, in dienst is getreden bij Schuurmans Afbouwsystemen BV. Jan Hein bracht op dat moment, meer dan 17 jaar ervaring, als metalstudmonteur, met zich mee. Deze ervaring heeft Jan Hein gebruikt in zijn carrière bij Schuurmans Afbouwsystemen BV en In de afgelopen 12,5 jaar zijn praktische ervaring gecombineerd met een theoretische onderbouwing. In de loop der jaren, heeft Jan Hein meerdere functies ingevuld en is momenteel, als hoofd Bedrijfsbureau, verantwoordelijk voor de aansturing van de werkvoorbereiding, de logistiek processen en een deel van de afdeling tegelwerken.  Met welgemeende woorden van waardering, is er vandaag een bloemetje aan Jan Hein aangeboden.  Vermeldenswaardig is ook, dat een jubileum als dat van Jan Hein, bij Schuurmans Afbouwsystemen BV niet uitzonderlijk is; op dat feit zijn wij bijzonder trots en dat geldt ook voor de loyaliteit die daar aan ten grondslag ligt.

 

26 februari 2020

Vandaag zijn er, via Riemersma Leasing, drie nieuwe Volkswagen Transporters ingezet bij Schuurmans Afbouwsystemen BV. Voor wat betreft het wagenpark, is Riemersma Leasing al jarenlang de partner en adviseur van Schuurmans Afbouwsystemen BV. Comfortabel en vooral veilig reizen zijn de uitgangspunten geweest voor de vervoermiddelen die door Den Engelsen bedrijfswagens zijn geleverd.

 

27 januari 2020

Hoewel ze al enige tijd actief waren, zijn vandaag de zonnepanelen, die Schuurmans Afbouwsystemen BV heeft laten plaatsen, officieel opgeleverd. Energie loket De Meierij (Vught), Solisplan (Sint Oedenrode) en Electrotechnisch buro Van de Meerendonk (Vught) zijn de adviserende en uitvoerende partijen geweest.
Door het plaatsen van de zonnepanelen, levert Schuurmans Afbouwsystemen BV niet alleen een positieve bijdrage aan het milieu, maar realiseert daarnaast ook een besparing op de energiekosten.

 

27 September 2019

Gyproc Trophy

In het indrukwekkende Louwman Museum te ’s-Gravenhage, is door Saint-Gobain Gyproc voor de 7e keer de Nationale Gyproc Trophy uitgereikt. De uitreiking van de Gyproc Trophy vindt iedere twee jaar plaats. Met deze prijs waardeert Saint-Gobain Gyproc Nederland de creativiteit en het vakmanschap van de top van afbouwend Nederland: de Gyproc Professionals.

De diversiteit en kwaliteit van de ingezonden projecten was groot en de jury had de zware taak om niet alleen in de categorieën woningbouw, utiliteitsbouw en innovatie een runner-up en een winnaar te kiezen, maar ook om de overall winnaar bekend te maken.

In de categorie utiliteitsbouw, is het project Raadhuis hotel Nieuwer Amstel (bouwcombinatie Nieuwer Amstel; Kondor Wessels Amsterdam en Wessels Zeist) tot winnaar gekozen.

Daarnaast is Schuurmans Afbouwsystemen BV, in navolging van de Trophy 2011 (KPMG Hoofdkantoor te Amstelveen), met het project Pontsteiger te Amsterdam (bouwcombinatie Pontsteiger: Dura Vermeer Bouw en M.J. de Nijs), de overall winnaar van de Gyproc Trophy geworden.

Schuurmans Afbouwsystemen BV is er bijzonder trots op dat het betrouwbaar vakmanschap, van iedereen die voor of namens haar werkzaam is, op deze manier door de vakjury is gewaardeerd.

 

7 september 2019

Personeelsmiddag

Onder zonnige omstandigheden, heeft de personeelsmiddag van Schuurmans Afbouwsystemen BV plaats gevonden bij de IJzeren Man in Vught. Onder het genot van een hapje en een drankje zijn de onderlinge banden, voor zo ver nog noodzakelijk, verder aangetrokken. De door Fit-Outdoor georganiseerde activiteiten hebben daar in positieve zin aan bij gedragen. Dat geldt ook voor de muzikale invulling door Duo Frappant en de ludieke typetjes van Stephan Wüst.

De huldiging van de jubilarissen, vormt een bevestiging van de prettige werksfeer bij Schuurmans Afbouwsystemen BV en de gelieerde vennootschappen. Opnieuw zijn er collega’s in de schijnwerpers gezet vanwege hun dienstjubilea. Op de foto staan: Hans de Wit (12,5 jaar), Joop van Hamond (40 jaar), Marcel Janssen (12,5 jaar), Sevrin van Mierle (12,5 jaar), Jan van Acquoy (25 jaar) en Peerke Vissers (12,5 jaar).

Al met Al met al kunnen we terugkijken op een prettig verlopen evenement.

 

28 mei 2019

Henk Peters met pensioen

Bijna 30 jaar is Henk Peters, als commercieel manager, verantwoordelijk geweest voor het volledige commerciële traject bij Schuurmans Afbouwsystemen BV en haar gelieerde vennootschappen. Vandaag is de laatste officiële werkdag van Henk en aan het einde van de maand zal hij zijn dienstverband bij Schuurmans Afbouwsystemen BV gaan omzetten in een welverdiend pensioen. Wij zullen zijn inbreng in het Management Team, zijn enorme deskundigheid op het gebied van Metal Stud en vooral zijn collegialiteit zonder meer gaan missen. Ondanks dat wij niet graag afscheid nemen van iemand die, ook in de branche, gezien wordt als een autoriteit in zijn vakgebied, hopen wij dat Henk in goede gezondheid van zijn vrije tijd kan gaan genieten en wensen hem daarbij alle geluk toe.

Henk is er de man niet naar, om in het middelpunt van de belangstelling te staan en heeft er daarom voor gekozen om op een bescheiden wijze, met zijn directe collega’s, stil te staan bij zijn pensionering.

Dat iemand van de statuur van Henk niet zo maar is te vervangen, hebben wij ons in een vroegtijdig stadium gerealiseerd. Schuurmans Afbouwsystemen BV heeft daarom een ruim traject uitgezet om Xander Pijnakker, als opvolger van Henk, voor te bereiden op alle taken en verantwoordelijkheden die in- en extern door Xander van Henk zullen worden overgenomen. De komende jaren zal Xander voor een deel in de voetsporen van Henk gaan treden en voor een ander deel, teneinde een eigen invulling aan de functie van commercieel manager te geven, zijn eigen kwaliteiten en netwerk verder gaan ontwikkelen. Daarbij zal Xander de steun van onze volledige organisatie krijgen.

 

15 mei 2019

Inzendingen Gyproc Trophy

Op 27 september 2019, reikt Saint-Gobain Gyproc Nederland voor de 7e keer de Gyproc Trophy uit. Met de Gyproc Trophy wil Saint-Gobain Gyproc haar waardering laten blijken voor de creativiteit en het vakmanschap van de Gyproc Professionals. Gyproc Professionals is het netwerk van vooraanstaande plafond- en wandmontagebedrijven die zijn opgeleid en gespecialiseerd in de verwerking van Gyproc afbouwsystemen. Schuurmans Afbouwsystemen BV, is één van de specialisten en heeft vandaag haar inzendingen voor de Trophy 2019 ingediend; Raadhuishotel te Amsterdam en woongebouw Pontsteiger te Amsterdam. Via de volgende link, zijn deze inzendingen te zien:

www.gyproc.nl/trophy-projecten

 

5 april 2019

Peter IJpelaar met pensioen

Op 23 januari 1984 is Peter IJpelaar, als spachtelaar, in dienst getreden bij Schuurmans Afbouwprofessionals BV. Ruim 35 jaar lang, heeft Peter zich op bijzonder loyale wijze ingezet voor de Schuurmans vennootschappen. Vandaag, heeft Peter zijn bedrijfsauto en gereedschap ingeleverd. We zullen de vakbekwaamheid en humor van, de inmiddels bijna 67 jarige, Peter zeer zeker gaan missen, maar uiteraard gunnen we hem zijn welverdiende pensioen van harte.

 

1 maart 2019

40 jarig dienstjubileum

Als 16-jarige en vandaag precies 40 jaar geleden, is Joop van Hamond aan zijn respectabele carrière bij Schuurmans Afbouwsystemen B.V. begonnen. In zijn beginjaren, heeft Joop het vak tegelzetter geleerd als assistent van “Ome Leo”. Daarna heeft hij jarenlang, als vakbekwaam tegelzetter en tevens gediplomeerd leermeester, een groot aantal tegelprojecten tot een goed einde gebracht. In 1993, is Joop een andere weg ingeslagen en werd als (assistent) projectleider tegelwerken, verantwoordelijk voor een steeds groter deel van de tegelprojecten van Schuurmans Afbouwsystemen B.V.. Sinds 2010 draagt Joop, in zijn functie als bedrijfsleider tegelwerken en tevens lid van het Management Team, de eindverantwoording voor de afdeling tegelwerken. 40 jaar dienstverband is op zich al zeer imposant; desalniettemin hoopt Schuurmans Afbouwsystemen B.V., nog jaren, een beroep te kunnen doen op zin kennis en vakbekwaamheid.

 

18  februari 2019

Active Warmth

Triade laat de renovatie van 45 woningen in 3 flats door Van der Leij Bouwbedrijven uitvoeren. Tijdens deze renovatie werkt Van der Leij  samen in een bouwteam met Schuurmans Afbouwsystemen BV en Feenstra.

In de eerste pilot woning, heeft 18 februari de officiële ondertekening van de bouwteam-overeenkomst plaats gevonden. Namens Schuurmans Afbouwsystemen BV, waren Jan van Acquoy en Xander Pijnakker daarbij aanwezig.

Bijzonder aan de renovatie van deze jaren 60-flats, is dat deze worden voorzien van een innovatief en heel energiezuinig verwarmingssysteem genaamd: Active Warmth.

Schuurmans Afbouwsystemen BV, behoort tot de selecte groep van professionele afbouwbedrijven die door Gyproc gekozen is om het concept “Active Warmth” te leveren en te monteren.

 

29 januari 2019

De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft de erkenning van Schuurmans Afbouwsystemen BV verlengd tot en met 2-12-2022.

Beroepsonderwijs en bedrijfsleven werken samen in SBB om studenten de beste praktijkopleiding te kunnen geven.

Door deze erkenning kan Schuurmans Afbouwsystemen BV, de komende vier jaar, mbo-studenten in de praktijk blijven opleiden.

Wij bieden studenten een veilige leeromgeving met deskundige begeleiding en passende werkzaamheden.

15 november 2018

Hilti Accu Schiethamer BX3

Schuurmans Afbouwsystemen BV, onderhoud goede contacten met Hilti Nederland BV. De producten van Hilti worden daarbij regelmatig besproken/ geanalyseerd; zowel het gebruik (in het geval van de gereedschappen) als ook de verwerking (in het geval van de bevestigingsmiddelen) daarvan. Deze goede samenwerking, heeft er niet alleen toe geleid dat Schuurmans, voor Hilti, dient als sparringpartner bij de introductie van nieuwe producten, maar dat Schuurmans ook heeft meegewerkt aan een promotiefilm ten behoeve van de introductie van de: Accu Schiethamer BX3 van Hilti.

 

16 oktober 2018

BuildingSMART is een internationale non-profit organisatie die open BIM-standaarden ontwikkelt, het gebruik ervan stimuleert en jaarlijks een Award programma organiseert. Hierin wordt gekeken hoe effectief en innovatief de open BIM-standaarden worden toegepast in projecten en hoe je uitdagingen in het digitaal samenwerken kan overwinnen.

Vandaag is, tijdens het ‘International Standards Summit’ in Tokyo, bekend gemaakt dat het project Pontsteiger in de Amsterdamse Houthavens de winnaar is van de internationale buildingSMART Award 2018 binnen de categorie ‘Construction’.  Uit 85 inzendingen (er zijn nog nooit zoveel inzendingen geweest), heeft de jury de prijs toegekend aan bouwcombinatie Pontsteiger, bestaande uit Dura Vermeer, De Nijs en betrokken partners, omdat zij erin zijn geslaagd om Pontsteiger volledig met open BIM-standaarden te ontwikkelen en te bouwen. Richard Kelly, operations director BuildingSMART, verklaart daarover: Project Pontsteiger has used open digital workflows (IFC based standards) to make some challenging decisions about Design for manufacture and assembly (DfMA), Lean and whole life asset management and then delivered a great facility using these principles.”  Bij Pontsteiger is namelijk vanaf de start gekozen voor het open BIM gedachtegoed, met als rode draad dat het samenwerken op een gestructureerde en eenduidige wijze kan leiden tot het verhogen van de integraliteit van de verschillende onderdelen, versnellen van afstemming, faciliteren in prefabricatie en het verhogen van de kwaliteit en veiligheid tijdens het bouwen.

Schuurmans Afbouwsystemen BV is één van de betrokken partners (zie testimonial) en trots op het feit dat daarmee een bijdrage is geleverd aan het winnen van deze Award.

Alle betrokkenen; “van harte gefeliciteerd!”

 

4 september 2018

Bezoek aan het project Change=2 in Amsterdam

Begeleid door de heren Jan van de Kant (ere-voorzitter van NOA) en Anton van Kruistum (directeur Technisch Bureau Afbouw) hebben accountmanagers, jobcoaches, klantmanagers en re-integratieconsulenten van het werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (samenwerkingsverband van UWV, AM Match, Pantar en verschillende gemeenten in de regio Groot-Amsterdam) een bezoek gebracht aan het project Change=2 in Amsterdam. Doelstelling van het bezoek was: een beter beeld krijgen van de bedrijfstak (af)bouw en de metal stud in het bijzonder. Op basis van de eigen waarnemingen en de toelichting die Rob Roding en Toon van den Aker hebben gegeven, zullen de medewerkers van het werkgeversservicepunt hun doelgroepen en werkzoekenden gaan enthousiasmeren voor het vak metal stud monteur en/ of afwerker. Met dank aan de heer Bas Speksnijder (hoofduitvoerder BAM Wonen Speciale Projecten BV) voor de toestemming om het project te bezoeken.

 

3-7-2018

Fabrieksbezoek BAM Speciale Projecten BV en Schuurmans Afbouwsystemen BV

In 2017 is Schuurmans Afbouwsystemen BV, één van de deelnemers geweest van het “koplopers” project van BAM Speciale Projecten BV. Doelstellingen van het project, waren, onder andere: optimalisatie van de samenwerking (partnerschap) en kostenreductie. Het “koplopers” project wordt door beide partijen als succesvol ervaren. Om de wederzijdse banden van de partners nog verder te versterken en om de productkennis inzake metal stud bij onze partner BAM Speciale Projecten BV (nog) verder te vergroten, is een bezoek gebracht aan de fabriek van Saint Gobain Gyproc in Kallo (België). Zoals wij gewend zijn van Saint Gobain Gyproc, was het bedrijfsbezoek uitstekend verzorgd en kunnen alle deelnemers terugkijken op een inspirerende en verbindende dag.

   

 

26 april 2018

Schuurmans en Hilti, betrouwbaar vakmanschap!

Als het om professioneel gereedschap gaat, is Hilti Nederland BV, één van de vaste partners van Schuurmans Afbouwsystemen BV en de aan haar gelieerde vennootschappen. Schuurmans Afbouwsystemen BV heeft haar slogan, “betrouwbaar vakmanschap”, immers hoog in het vaandel staan en om dat gestand te doen, is betrouwbaar gereedschap absoluut een voorwaarde. Voldoende reden om, vanaf heden, 20 Hilti accu-schiethamers (voorzien van de laatste ontwikkelingen en techniek) in te gaan zetten.

 

4 april 2018

Snelle systeemoplossing voor de perfecte tegelvloer

Vorige week heeft Schuurmans Afbouwsystemen BV, samen met haar vaste leverancier Omnicol, een unieke test uitgevoerd. Het betreft de toepassing van een vloeibare en cementgebonden mortel; deze is reeds twee uur na aanbrengen beloopbaar en er kunnen al na twaalf uur tegels op worden verwerkt. De vloer is vervolgens na 24 uur volledig gebruiksklaar. De test was succesvol en er is nu al volop interesse gewekt bij onze vaste opdrachtgevers! Samen met Omnicol kan Schuurmans Afbouwsystemen BV namelijk dé 24 uurs systeemoplossing voor de perfecte tegelvloer aanbieden. Vóór uitvoering, wordt een volledig stappenplan doorlopen. Daarmee wordt een zo goed mogelijke toepassing en eindresultaat gegarandeerd.

 

7 februari 2018

LED-verlichting

Het bedrijfspand van de Schuurmans vennootschappen is, door elektro technisch buro Van de Meerendonk uit Vught, volledig voorzien van LED-verlichting. Het bedrijfspand aan de Bestevaer 25, scoorde al energiezuinig door isolatie, verwarming en ventilatie. Daar kan de verlichting nu aan toe worden gevoegd. Als moderne ondernemingen streven Schuurmans Afbouwsystemen BV en de gelieerde vennootschappen namelijk naar de juiste balans tussen winst (profit), de effecten van bedrijfsprestaties op het milieu (planet), haar medewerkers en opdrachtgevers (people).

 

24 januari 2018

partner nieuws

Metal Stud vereist een denkomslag bij alle betrokken partijen

bouwbreed 260

“Perceptie, een omslag in de vooringenomen gedachte, zowel bij de ontwerper, bouwer als eindgebruiker. Alleen dan zal de toepassing van een Metal Stud wand gemeengoed kunnen worden”. Jan van Acquoy stelt hiermee kort en bondig waarom het gebruik van Metal Stud wanden als kamerscheidende wanden in de woningbouw nog steeds niet echt van de grond komt. Waar de afbouwprofessional voor het aanbrengen van Metal Stud wanden in vooral de utiliteitsbouw wordt ingeschakeld, is het in de woningnieuwbouw nog steeds een welhaast onbekend fenomeen omgeven door koudwatervrees. (lees verder)

 

8 januari 2018

Er zijn een aantal stevige zakelijke onderhandelingen aan vooraf gegaan en er is het “nodige water door de Rijn gestroomd”. Op 8 januari 2018 was het echter zo ver en is er door directeur Jan van Acquoy en financieel directeur Toon van den Aker een handtekening gezet onder de koopovereenkomst van het bedrijfspand aan de Bestevaer 25 te Vught. Door de koop van het bedrijfspand, dat sinds februari 2009 werd gehuurd, is het duidelijk waar de Schuurmans vennootschappen de komende jaren gevestigd zullen zijn.

 

30 november 2017

Door de Cao-partijen is de commissie Nalevings- en Werkingssfeeronderzoek Afbouw in het leven geroepen. Op basis van een willekeurige selectie, laat deze commissie bij bedrijven een “nalevingsonderzoek” uitvoeren. Daarbij wordt onderzocht of bedrijven, die onder de werkingssfeer van de CAO Afbouw vallen, deze niet alleen toepassen, maar ook of dat correct gebeurd. Bij zowel Schuurmans Afbouwsystemen BV als ook Schuurmans Afbouwprofessionals BV heeft dat onderzoek al enige tijd geleden plaats gevonden. In haar brief van 30 november 2017 heeft de commissie Nalevings- en Werkingssfeeronderzoek Afbouw bevestigd, dat de Schuurmans vennootschappen de CAO Afbouw correct toepassen.

 

27 november 2017

Het is vandaag precies 50 jaar geleden, dat Jan Schuurmans zijn eerste onderneming heeft ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Deze inschrijving bij de Kamer van Koophandel, is de voorganger van het huidige Schuurmans Afbouwsystemen BV en haar zuster vennootschappen. Jan is derhalve zowel de oprichter als ook de naamgever van Schuurmans Afbouwsystemen BV. Vanaf 27 november 1967, tot zijn afscheid in 1999, is Jan van grote invloed geweest op de ontwikkeling van Schuurmans Afbouwsystemen BV tot een landelijk opererende onderneming met als specialisaties: metal stud en tegelwerk. Vanaf 1999 is Jan Schuurmans zich gaan toeleggen op de vastgoed markt. Op afstand, maar met belangstelling, is hij de ontwikkelingen van/ bij “zijn” Schuurmans Afbouwsystemen BV tot op heden blijven volgen.

Directie en medewerkers van de Schuurmans vennootschappen, feliciteren Jan van harte met zijn 50-jarig ondernemerschap.

 

11 mei 2017

Ook dit jaar, heeft Saint-Gobain Gyproc Nederland de Gyproc Professionals uitgedaagd om projecten in te dienen voor Gyproc Trophy.  Daarbij zullen de projecten door een vakkundige jury beoordeeld worden op: vakmanschap, architectuur en technische criteria.

Schuurmans Afbouwsystemen BV, heeft het project Stadhuis te Deventer ingediend in de categorie “publieke gebouwen”. Het Stadhuis te Deventer, is een project waar vakmanschap uit vele eeuwen bij elkaar komt. Het vakmanschap van vroeger in de historische panden: Landhuis, Wanthuis en het oorspronkelijk raadhuis. Het vakmanschap van heden ten dage in het nieuwe Stadskantoor; daar heeft Schuurmans Afbouwsystemen BV een mooie bijdrage aan kunnen leveren. Voor een nadere -uitgebreide- omschrijving van het project verwijzen wij graag naar de volgende website: www.gyproctrophy.nl Bij het onderdeel “projecten – publieke gebouwen” vindt u dan vervolgens de inzending van Schuurmans Afbouwsystemen BV. Dat het Stadhuis te Deventer, op vele fronten, een aansprekend project is, blijkt ook uit het feit dat het is voorgedragen voor het: BNA beste gebouw van het jaar 2017 (de belangrijkste Nederlandse architectuurprijs).

 

27 maart 2017

In haar nieuwsbrief van maart, besteedt Omnicol Nederland BV, aandacht aan Woontoren Intermezzo, Zuidas te Amsterdam. Intermezzo is een project waar Schuurmans Afbouwsystemen BV niet alleen de leverancier en verwerker is van de Metal Stud wanden, maar ook van het tegelwerk. In het bericht kunnen we, onder andere, het volgende lezen: “De elegante toren is rijzig en voornaam met een transparante hoofdentree, royale stadsvensters en spectaculair grote balkons. Voor de bouw zijn chique materialen gebruikt, waardoor het gebouw elegantie en comfort uitstraalt” en “In samenwerking met Schuurmans Afbouwsystemen BV uit Vught werd gekozen om Omnicol-producten te gebruiken voor het wand- en vloertegelwerk in de woningen”. Bijzonder is, dat op dit project een volledig waterdichtsysteem is toegepast met behulp van SC omnimat.

Klik hier voor het artikel (uw browser opent een nieuw tabblad)

 

8 februari 2017
Op grond van de erkenning door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), kan Schuurmans Afbouwsystemen BV voortaan ook leerlingen van het middelbaar beroepsonderwijs stageplaatsen en leerbanen aanbieden.


 

21 oktober 2016
Op 27 en 29 september, heeft er bij Schuurmans Afbouwsystemen BV een vervolgonderzoek plaats gevonden in het kader van de ISO 9001 en VCA** certificering.

Gedurende deze dagen, hebben twee auditoren van TUV Rhijnland de procedures uit het kwaliteitshandboek van Schuurmans Afbouwsystemen BV doorgenomen en de werking daarvan in de praktijk getoetst.

De auditoren hebben, met betrekking tot de verlenging daarvan, voor beide certificaten een positief advies gegeven. In het eindrapport valt onder andere het volgende te lezen:
– Het bedrijf blijkt na jaren van certificatie goed ingericht op het beheersbaar uitvoeren van de processen.
– Vanuit het KAM-management worden opkomende signalen zeer snel en effectief opgepakt.

 

19 oktober 2015
Om de effecten van de huidige individuele klantbehandeling te meten, is de Belastingdienst op 1 juli 2014, op landelijk niveau, gestart met het instellen van boekenonderzoeken bij grote ondernemingen. Door middel van een steekproef zijn er 350 grote ondernemingen voor deze boekenonderzoeken geselecteerd; Schuurmans Afbouwsystemen BV is één van deze ondernemingen.
In november 2014 is het boekenonderzoek bij Schuurmans Afbouwsystemen BV aangekondigd en zijn ook de eerste gegevens aan de Belastingdienst verstrekt. Vervolgens heeft de Belastingdienst, op basis van geïntegreerde steekproeven, van april tot en met september 2015 diverse onderzoeken uitgevoerd.
Administratieve organisatie, interne beheersing, (externe) verslaglegging en diverse fiscale aangiftes zijn op een groot aantal onderdelen onderzocht en beoordeeld.
De resultaten van het boekenonderzoek zijn op 12 oktober 2015 vastgelegd in een controle rapport. Daarin is verwoord, dat de belastingdienst akkoord gaat met (c.q. dat goedkeurt) hetgeen door Schuurmans Afbouwsystemen BV, administratief en fiscaal, is: verantwoord, aangesloten, verwerkt, gewaardeerd en aangegeven.
Ook met betrekking tot de administratieve organisatie en verslaglegging kan dus geconcludeerd worden, dat er sprake is van; Betrouwbaar Vakmanschap.

 

5 januari 2015

Logo-Afbouwsystemen-300x42

Schuurmans Afbouwsystemen BV  beschikt voortaan over een nieuw, fris logo. De introductie van dit logo, vormt het sluitstuk van de reorganisatie binnen de Schuurmans vennootschappen die vorig jaar is ingezet.

Als gevolg van diverse historische ontwikkelingen, heeft het management van de Schuurmans vennootschappen vorig jaar haar beleid er op gericht, om de activiteiten, die door de diverse vennootschappen worden uitgeoefend, te gaan herpositioneren en in lijn te brengen met de van toepassing zijnde juridische, fiscale en sociale wetgeving.

De verfrissing van de vennootschappen, leidt er toe dat er een transparante, heldere structuur ontstaat. Daardoor kunnen processen worden geoptimaliseerd, wordt er sprake van zuivere resultaten binnen de vennootschappen en kunnen de kapitaalstromen van de operationele activiteiten beter worden gevolgd.

Ten einde de door het management van de Schuurmans vennootschappen gewenste verfrissing van activiteiten te kunnen realiseren, was het noodzakelijk om de naam “Schuurmans Afbouwsystemen BV” te koppelen aan een andere inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

De bedrijfsgegevens van Schuurmans Afbouwsystemen BV zijn daardoor met ingang van 1 januari 2015 als volgt:

Kamer van Koophandel nummer : 160.85.165
Omzetbelasting nummer: NL8054.51.419.B01
Loonbelasting nummer: 8054.51.419.L01
Rabobank – rekening courant: NL46 RABO 0106 2033 63
Rabobank – G-rekening: NL66 RABO 0991 2415 76

Het vestigingsadres, postadres, telefoonnummer, faxnummer en e-mailadres zijn niet veranderd.

Met een nieuwe frisse blik, maar op de vertrouwde manier, blijft Schuurmans Afbouwsystemen BV uw partner voor de afbouwwerkzaamheden van uw projecten.
image006-300x126

 

29 december 2014
SCHUURMANS-AP-300x55
Met de introductie van Schuurmans Afbouwprofessionals BV nadert de reorganisatie binnen de Schuurmans vennootschappen zijn einde. Het logo van deze vennootschap is:

 

1 december 2014
Uit hoofde van hun functie, rijden de projectleiders, bedrijfsleider en calculator van Schuurmans Afbouwsystemen BV vele tienduizenden kilometers per jaar. Om de met deze kilometers gepaarde gaande milieubelasting zo veel mogelijk te voorkomen, heeft Schuurmans Afbouwsystemen BV gezocht naar vervoermiddelen met een beperkte CO2 uitstoot. Voor één van de medewerkers van Schuurmans Afbouwsystemen BV is om die reden al een Volvo “plug-in hybrid”  ingezet. Om diverse praktische redenen is daar nu niet voor gekozen en heeft autobedrijf Vos uit Zaltbommel aan Schuurmans Afbouwsystemen BV geadviseerd om te kiezen voor: respectievelijk de Volvo V60 en V40; beide modellen met een lage uitstoot en een laag brandstofverbruik.  Riemersma Leasing uit ’s-Hertogenbosch heeft zeer aantrekkelijke lease tarieven aan deze auto’s weten te koppelen, waardoor de inzet van de Volvo ’s ook bedrijfseconomisch zeer interessant is. Op 1 december 2014 zijn er drie Volvo V40’s en een Volvo V60 in gebruik genomen.
MG_3434-1024x682
Jan-Willem van den Heuvel (vestigingsmanager Vos Zaltbommel), Jan van Acquoy (directeur), Toon van den Aker (financieel directeur) en Jan Pennings (account manager Riemersma Leasing) bij de overdracht van de Volvo ’s.
MG_3435-1024x682
Alex Coppens (projectleider), Robert Assink (projectleider), Rob Roding (bedrijfsleider) en Adrie van Rooijen (calculator); de chauffeurs van de nieuwe Volvo ’s.

 

2 mei 2014
20140424_103315-1024x768

Steeds meer opdrachtgevers vragen om hout en plaatmateriaal, dat afkomstig is uit verantwoord heheerde bossen; FSC®-bossen. Een FSC®-bos wordt zodanig gekapt, dat het bos zich kan herstellen. Bossen zijn namelijk van levensbelang; ze zorgen voor een gezond klimaat en zuurstof. Verder zijn wereldwijd, honderden miljoenen mensen voor hun levensonderhoud van bossen afhankelijk

Stiho heeft Schuurmans Afbouwsystemen BV, als FSC® gecertificeerde onderneming, een compliment gegeven voor het gebruik van duurzaam hout en plaatmaterialen. Directeuren Jan van Acquoy en Toon van den Aker hebben het compliment van Stiho, in de vorm van een eikenboompje, van Edwin Timmermans in ontvangst genomen.

Schuurmans Afbouwsystemen BV; Aanvoerder in #FSC®
http://www.stiho.nl/fsc

 

4 april 2014
SCHUURMANS AFM

SCHUURMANS AG

Om duidelijker te maken wat de feitelijke activiteiten van de vennootschap in houden, is er voor gekozen om de naam van de zustervennootschap van Schuurmans Afbouwsystemen BV, Schuurmans Montage BV, statutair een andere naam te geven. Deze luidt voortaan: Schuurmans Afbouwmaterialen en Logistiek BV. Geheel in lijn van de nieuwe “huisstijl” is het logo van Schuurmans Afbouwmaterialen en Logistiek ook aangepast. In deze lijn is ook de naam en het logo van de holding aangepast; deze heet voortaan Schuurmans Afbouwgroep BV.

 

28 maart 2014
Henny Olyslagers

Dit is de laastste werkdag van Henny Olyslagers. Deze dag mag met recht historisch genoemd worden. Op een leeftijd van 65 jaar en 2 maanden beeindigt Henny, na ruim 40 jaar als tegelzetter bij Schuurmans Afbouwsystemen BV werkzaam te zijn geweest, zijn dienstverband. Henny kan en mag nu van zijn welverdiende pensioen gaan genieten en wij open dat hij dat nog lang in goede gezondheid mag doen.

 

12 februari 2014
Bedrijfsbus

Er zijn twee nieuwe bedrijfsbussen ingezet door Schuurmans Afbouwsystemen BV. Bij de kleur van deze bussen is de nieuwe huisstijl doorgezet; deze zijn namelijk antraciet grijs. Opvallend op deze bussen is het nieuwe logo van Schuurmans Afbouwsystemen BV. Een logo dat in de komende maanden verder zal worden toegepast in drukwerk, offertemappen, kleding en andere bedrijfsuitingen. Bovendien zal dit logo ook als basis gaan dienen voor de aan Schuurmans Afbouwsystemen BV gelieerde bedrijven.

 

17 januari 2014
Logo PMS4625

Vandaag is Ligno BV opgericht. Ligno BV is een zustervennootschap van Schuurmans Afbouwsystemen BV en vanuit deze vennootschap zullen achterhout en aanverwante houtproducten worden geproduceerd en geleverd.

 

16 december 2013

Schuurmans Afbouwsystemen BV heeft de bedrijfskleding van haar medewerkers aangepast. De grootste aanpassing betreft de keuze in de kleuren. De bedrijfskleding van Schuurmans Afbouwsystemen bestaat voortaan uit stijlvolle antraciet grijs en zwart tinten. Deze wijziging in de huisstijl zal in de komende maanden ook doorgevoerd worden in het wagenpark en drukwerk.