Wanden

Schuurmans Afbouwsystemen BV heeft zich gespecialiseerd in het leveren en aanbrengen van metal stud wanden.

DSC037731Metal stud is de veelgebruikte verzamelnaam voor lichte scheidingswanden van gipskartonplaten die op een skelet van stalen U- en C-profielen worden geschroefd om vervolgens naadloos te worden afgewerkt.

Als tegenhanger van de traditionele massieve wanden worden deze moderne lichte wanden toegepast in de utiliteitsbouw, woningbouw en renovatie. De lichte en flexibele wanden kunnen onafhankelijk van de dragende structuur worden opgebouwd en scoren met name hoog op de aspecten; geluidsisolatie, brandwerendheid, vlakheid, doorlooptijd in het bouwproces en de economische toepasbaarheid.

Voordelen

Deze afbouwmethode is niet alleen droog en schoon, maar heeft verder ook als voordelen dat het leidingpakket er keurig in kan worden weggewerkt en dat de werking van de bouw goed kan worden opgevangen. Daardoor treedt er vrijwel nooit scheurvorming op. Metal stud wanden komen in vele varianten, zowel als voorzetwand als scheidingswand. Door een juiste combinatie van plaatdikte, profielbreedte, het toepassen van een of twee lagen gipskartonplaat en het al dan niet aanbrengen van minerale wol in de spouw, kan optimaal aan de wensen van de opdrachtgevers en de eisen van het bouwbesluit worden voldaan.

Wanden laten maken door Schuurmans Afbouwsystemen BV?

Neem contact met ons op dan bespreken we samen de mogelijkheden!

Contact opnemen